Harta României de la 1920, redată prin concertul Alley of Winds la „Cartografii sonore”

Concertele Stagiunii „Cartografii sonore” continuă prin programul de toamnă cu un nou eveniment special programat marți, 13 noiembrie, de la ora 18:00 la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi (Strada Londra nr. 39).

Evenimentul face parte din proiectul „100 de ani în 100 de concerte” derulat de UCIMR pentru a sărbători Centenarul alături de public și cei mai bun artiști ai momentului, dar și alături de tinere talente aflate în plină afirmare.

De această dată, seara va fi dedicată hărții Rumania and adjacent states publicată în anul 1920 de către o prestigioasă companie scoțiană. Spre deosebire de celelale hărți apărute până la acel moment, aceasta prezintă amănunte speciale ale reliefului prin variațiile de altitudine. O prezentare a acestei hărți va fi realizată de Ioana Zamfir, muzeograf, în prima parte a evenimentului.

Seara se va continua cu o premieră: va avea loc primul concert al formației camerale Alley of Winds. Deși concertează pentru prima dată sub acest nume, tinerii muzicieni s-au făcut remarcați în ultimii ani pentru talentul deosebit dovedit în arta interpretativă a instrumentelor pentru suflat colaborând cu mari orchestre naționale. Vor concerta: Diana Elenescu – flaut, Andrei Văleanu – clarinet, David Daniel Dinu – oboi, Alexandra Stanciu – fagot și Mihai Gheorghe – corn.

Așadar, publicul prezent va putea redescoperi harta prin intermediul unei experiențe „multi-dimensionale” unde relieful României Mari de la 1920 va putea fi perceput și prin „adierile” și armoniile instrumentelor pentru suflat. Din program vor face parte lucrări de Ferenc Farkas, Jacques Ibert, Vasile Jianu și Fridolin Dallinger.

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile, prin înscriere în prealabil pe site-ul muzeului:

http://www.muzeulhartilor.ro/event-item/cartografii-sonore-harta-rumania-and-adjacent-states/